Bemutatkozunk

Pár bemutatkozó szó a műhelyünkről.

Kerámia műhelyünk 1998-ban alakult. Szentendrén dolgozunk egy családias hangulatú műhelyben. Ez annyit jelent, hogy álatalában négy ember dolgozik állandó, illetve szezonális jelleggel egy pici szentendrei házban kialakított, még kisebb cirka 60 m2-es műhelyben.

Itt készülnek a kerámia tárgyaink, és itt van az égető kemencénk is. Állandó helyhiánnyal küzdünk mind a különböző munkafolyamatoknál, mind a tárolásnál.

A hangulat ennek ellenére, vagy pont emiatt tényleg családias. Igyekszünk rugalmasan kezelni a munkabeosztást, sokat beszélgetünk, nevetünk és sokszor hallgatunk zenét munka közben.

A műhelyfőnök, Ákos. :) Ő az aki a formatervezésért felelős, ő szervez, tervez, irányít, szállít, vásározik, intézkedik a legtöbbet.

A blogot (feleség és munkatárs szerepkörben), Bori néven írom. Eredeti szakmám szerint építészmérnök vagyok, jelenleg én tervezem a kerámiákon megjelenő grafikákat, egyéb dizájn feladatokkal is foglalkozom, szórólapokat, névjegykártyát gyártok. Valamint én kezelem a webshop-ot, emellett szociális média- és marketing felelős is vagyok.

Ezenkívül három gyereket nevelünk, akik rengeteg inspirációt adnak nekünk és egyben ők a legkedvesebb kritikusaink is.

Szeretjük az fehér agyag szépségét, az egyszerű formákat, a tiszta színeket és a madarakat...
Folyamatosan keressük az anyagban rejlő új lehetőségeket. Célunk, hogy a hagyományos, kézműves technológiák és a modern motívum- és formavilág találkozásából egy új egyedi stílus és harmónia születhessen.

Használati tárgyainkat „magas tűzön” (1250 C° fokon) égetjük ki, így ellenállóbbá válnak a mechanikai hatásokkal szemben. Magyarán nem törnek össze túl könnyen.

Kerámiáink mosogatógépbe is tehetők, és mikrohullámú sütőben is használhatók. Természetesen semmilyen egészségre káros anyagot nem tartalmaznak.

Minden kerámiánk, az első munkafázistól az utolsóig, manufakturális körülmények között egyesével, kézzel készül. És persze szívvel-lélekkel...

Reméljük, hogy örömteli, vidám perceket szerzünk velük mindenkinek.

SaveSaveSave