Üzletszabályzat

Általános Szerződési Feltételek

Az alábbiakban részletezett Általános Szerződési Feltételek (továbbiakban ÁSZF) az egymással kölcsönös szerződésben álló felekre vonatkozik, mint a www.fonix-keramia.hu internetes áruházban vevői megrendelést rögzítő mindennemű természetes és jogi személy, továbbiakban a Vevő, másrészről a www.fonix-keramia.hu internetes áruház üzemeltetője, továbbiakban az Eladó.
Az internetes áruházban leadott minden rendelésre az annak leadási időpontjában érvényben lévő ÁSZF az irányadó. A rendelés leadásával az itt olvasott feltételeket a Vevő feltétel nélkül elfogadja. A Vevő tudomásul veszi, hogy a www.fonix-keramia.hu honlapon végrehajtott megrendelés következményeként a megrendelt termékre közötte és az Eladó között adás-vételi és szállítási szerződés jön létre.

A www.fonix-kerámia.hu internetes áruház böngészésével és használatával Ön kijelenti, hogy elolvasta és elfogadta a Főnix Kerámia Bt. által működtetett webáruház használatára és szolgáltatásaira vonatkozó szerződési feltételeket (ASZF), adatkezelési elveket és annak minden pontjával egyetért.

 

 Üzemeltetői adatok

  •    A webáruház tulajdonosa: Főnix Kerámia Bt.
  •    Székhely: 2000 Szentendre Kör u. 3/A.
  •    Adószám: 21375255-2-13
  •    Cégjegyzékszám: 13-06-044473
  •    Bejegyezve: 2014.07.08.
  •    Szerződés nyelve: magyar
  •    Elérhetőség: info@fonix-keramia.hu
  •    Telefon:+36 70 360 2791
  •    Visszavételezés címe: 2000 Szentendre Dunakanyar krt. 20.
  •    Adatkezelés nyilvántartási száma:

 A Felek között elektronikus úton létrejött szerződés ráutaló magatartás formájában tett jognyilatkozatnak minősül. A szerződés dokumentumai a Vevő vételi ajánlata (rendelés), és a Szolgáltató visszaigazolása a megrendelés megtörténtéről.

Szerződés nyelve magyar, hatályos jogszabályok Magyarország kormányának törvénykezése szerint az irányadók.

 ( A távollevők között kötött szerződésekről szóló 17/1999. (II. 5.) Korm. Rendelet. )

 

Szerződés tárgya


A szerződés tárgya a www.fonix-keramia.hu internetes áruházban található mindazon árucikk, amire a vevő vásárlási megrendelést rögzít. A megrendelés rögzítésével a Vevő kijelenti, hogy a megrendelt termék paramétereit elfogadja és igényeinek mindenben eleget tevőnek ismeri el.

 

Megvásárolható termékek, szolgáltatások köre

Az internetes áruház a Főnix Kerámia által készített termékeket és egyedi alkotásokat forgalmazza. 

A megvásárolni kívánt termék főbb jellemzőit az adott termék melletti ismertető tartalmazza.

Az ismertető leírás téves értelmezéséből eredő károkért felelősséget nem vállalunk.

A Főnix Kerámia Bt. a megfelelő gondossággal kezeli a honlapon szereplő információkat, azonban azokban változás, elírás mindezek ellenére lehetséges.

Az adatbázisban szereplő esetleges hibákért, elírásokért felelősséget nem vállalunk.

Az adatbázisunkban található képektől való esetleges eltérésekért felelősséget nem vállalunk, de törekszünk rá, hogy a termékképek lehetőség szerint a valóságot tükrözzék.

 

Vételár, fizetési feltételek

A feltüntetett eladási árak forintban értendők és tartalmazzák az ÁFA-t. Cégünk alanyi ÁFA mentes, így a termékeink ÁFA tartalma 0%. Az általunk kibocsájtott számlán is 0% ÁFA érték jelenik meg a termékeinkre, a szállítási díj ÁFA tartalma szintén 0%.

Az Eladó fenntartja magának az árváltoztatás jogát, azonban mindig a megrendelés pillanatában feltüntetett árak vannak érvényben.

A termékek árai a házhoz-szállítás költségét nem tartalmazzák, viszont a várható szállítási költséget – regisztráció után - külön tételben megjelenítjük.

 A szállítási árral megnövelt vételárat banki utalás útján tudja a cégünknek kifizetni.

 A fizetés után mi vállaljuk, hogy csomagját 5 napon belül szállításra átadjuk a futárnak.    

 A megrendelt termékeket futárral házhoz szállítjuk.

 

Rendelés

A www.fonix-keramia.hu internetes áruház termékeire rendelést leadni csak az áruház honlapján keresztül lehet.

 

Rendelkezésre állás, előrendelés

Amennyiben olyan terméket szeretne rendelni, ami a megrendelés pillanatában nincsen raktáron, előrendelést tehet az adott termékre.

Az előrendelés teljesítését a megrendeléstől számított 20 munkanapon belül tudjuk vállalni.

 

Szállítási módok


Személyes átvétel

A megvásárolt termékeket személyesen is át lehet venni szentendrei műhelyünkben.

Telefonos, vagy emailben történő egyezetetés után, munkanapokon 9-17 óra között, az alábbi címen:

 

2000 Szentendre Dunakanyar krt. 20.

tel.: +36 70 360 27 81

email: info@fonix-keramia.hu

 

Házhozszállítás futárral

GLS házhozszállítás

A kézbesítés rendszerint a csomag feladását követő munkanapon, munkaidőben, jellemzően 9 és 18 óra között történik. A GLS futárcég a csomag felvételekor e-mailben elküldi a vásárlónak a csomag számát, az esetleges utánvét összegét.

A kézbesítés napján a GLS újabb emailben értesítést küld a vevőnek, amelyben meghatározza a kézbesítés pontosabb idő intervallumát.

Fontos, hogy minden esetben olyan szállítási címet kapjunk, ahol a küldeményt napközben át tudják venni, utánvételes rendelés esetén ki is tudják fizetni. Amennyiben a futár a csomag átadását nem tudja teljesíteni, úgy erről a tényről és a következő kézbesítési kísérlet időpontjáról értesítőt hagy a helyszínen.

 

Az elállás joga

Az elektronikus kereskedelmi szolgáltató számára jogszabály írja elő, hogy a szerződés megkötése előtt kellő időben tájékoztassa a fogyasztót az elállás jogáról, miszerint a fogyasztó indokolás nélkül elállhat a szerződéstől. Az elállási jog érvényesítésére nyitva álló határidő 14 naptári nap, amit áru megrendelése esetén annak átvételétől számítunk.
A kereskedő az elállást követő 30 napon belül köteles visszatéríteni a fogyasztó által kifizetett összeget.

Webáruházunk kizárólag sérülésmentes, hiánytalan tartalmú és csomagolású termék visszaszolgáltatása esetén köteles a teljes vételárat megtéríteni. Ebben az esetben a Főnix Kerámia Bt. köteles a termékért kifizetett vételárat visszatéríteni a vásárlónak, legkésőbb az elállást, illetve a termék visszaszolgáltatását követő harminc napon belül. A visszatérítés a szállítási költségre nem vonatkozik, valamint a termék visszajuttatásának költsége is a vevőt terheli.

(Jelen dokumentumban nem szabályozott kérdésekkel kapcsolatban mérvadó jogszabály :

 A távollevők között kötött szerződésekről szóló 17/1999. (II. 5.) Korm. Rendelet. )

 

Elállási jog gyakorlásának menete

Amennyiben elállási jogával kíván élni, azt írásban, levélben vagy e-mailben teheti meg, hivatkozva a termékre és a megrendelés azonosítójára. Elállási jogát a termék kézhezvételétől számított 14 napon belül teheti meg.

Postai levél útján történő elállásnál a levél postára adásának dátumát vesszük figyelembe a 14 nap beszámításakor. A levelet ajánlott levélként adja fel, hogy egyértelműen bizonyítható legyen a feladás dátuma.

A megrendelt terméket juttassa vissza cégünk címére. (2000 Szentendre Dunakanyar krt. 20.)   A visszaküldéssel felmerülő postai költségek a vásárlót terhelik.  A terméket ne utánvéttel küldje vissza!

Az utánvéttel visszaküldött csomagot nem áll módunkban átvenni, annak visszajuttatásának költsége is a vevőt terheli.

A termék visszaküldését követő harminc napon belül a termék árát a megadott számlaszámra visszautaljuk.

Hibás teljesítés esetén a szavatossági jogok érvényesítésével kapcsolatos költségek (pl. kicserélés vagy elállás esetén a visszaküldés postaköltsége) a Főnix Kerámia Bt.-t terhelik.

 

Felelősség kizárása

A Főnix Kerámia Bt. nem felel a "vis major"-ból eredő, vagy egyéb, az irányításán kívül eső események okán bekövetkező károkért, ideértve, de nem kizárólagosan a

- www.fonix-keramia.hu weboldal használatából, vagy üzemzavarából,

- az adatok bárki által történő megváltoztatásából,

- az információtovábbítási késedelemből adódó,

- vírusok által okozott,

- szoftverhibából, internetes hálózat hibájából, egyéb technikai jellegű hibából eredő,

- vonal, vagy rendszerhibából adódó károkért.

A Főnix Kerámia Bt. jogosult a vásárlás feltételeit és szabályait, a jelen szabályzatot bármikor indoklás és külön értesítés nélkül, egyoldalúan módosítani.

A módosítások a közzétételük időpontjától kezdve hatályosak és alkalmazandók.

Árváltozás esetén a változást megelőzően feladott megrendelés esetében a régi – a változást megelőző és a vásárlónak visszaigazolt – ár érvényes és kerül felszámításra.

 

Árengedmény kupon kód felhasználása

A megrendelni kívánt termékek kosárba tétele után klikk a 'Kosaram' menüpontra. Itt az 'Árengedmény kupon' mezőbe írja be a kapott kódot, ezután klikk a 'Kupon érvényesítése' gombra, így módosul a rendelés végösszege. Ha azt az információt kapja, hogy a kód érvénytelen, úgy kérjük ellenőrizze a helyes begépelést és az érvényesség dátumát. Amennyiben mégsem szeretné felhasználni a kupont, úgy az a 'Kód törlése' gombbal visszavonható. Egy megrendeléshez egy kód aktiválható.

 

Garancia

Termékeinkre 6 hónap garanciát vállalunk. 

A termékhez adott számla egyben a garancialevél is, ezért kérjük őrizze azt meg.

Garanciát érvényesíteni úgy lehet, hogy a kifogásolt terméket raktárcímünkre ( 2000 Szentendre, Dunakanyar krt. 20.) visszaküldi, mellékelve a számla másolatát és a probléma rövid leírását. Kizárólag sérülésmentes, újszerű állapotban lévő termékre vállalunk  garanciát.

A termék raktár címünkre történő visszaérkezése után, a termék árát 7 napon belül visszatérítjük vagy csereterméket küldünk.A reklamációt 7 napon belül elbíráljuk és megegyezés szerint a termék árát  visszatérítjük vagy csereterméket küldünk.

A garancia nem vonatkozik a nem rendeltetésszerű használatból eredő károkra, ezért kérjük figyelmesen olvassa el a használattal kapcsolatos útmutatásainkat!

 

Szavatossági igény, reklamáció

A Vevőt a vonatkozó jogszabályi rendelkezések alapján szavatossági jog illeti meg. A szavatossági jog alapján a Vevő hibás terméket nem köteles átvenni, illetőleg a hiba felfedezését követően a körülmények által lehetővé tett legrövidebb időn belül köteles azt a webáruház felé jelezni. 

Amennyiben a vásárlás során bármilyen panasz merül fel, úgy kérjük, hogy reklamációjával kapcsolatban fordulj hozzánk bizalommal elérhetőségeinken.

 

Kapcsolattartás és fogyasztói kifogások érvényesítése

Email: info@fonix-keramia.hu

Telefonszám: +36 70 360 2781

 

Online vitarendezési platform

Kötelezettséget vállalunk az alternatív vitarendezési fórum igénybevételére a fogyasztói jogvitáik rendezéséhez. Az Európai Bizottság által fejlesztett és üzemeltetett online vitarendezési platformot a linkre kattintva érheti el: https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=HU

 

Adatvédelmi nyilatkozat

Bizonyos információk, adatok elengedhetetlenül szükségesek a rendelés felvételéhez, a vásárlás teljesítéséhez, a számlakiállításhoz. Nélkülük a rendelés érvénytelennek minősül. A Vevő teljes körű felelősséget vállal azért, hogy a megadott adatok a valóságnak megfelelnek. A fonix-keramia.hu webáruházban való vásárlás feltételezi a Vásárló részéről az internet lehetőségeinek és korlátainak ismeretét és elfogadását, különös tekintettel a technikai teljesítményekre és a felmerülő hibákra.
Az Eladó semmilyen módon nem felelős az Interneten küldött és/vagy fogadott bármilyen adat elveszéséért, Internet hálózatban bekövetkező bármely működési hiba, meghibásodás a vételi eszközökben, bármely szoftver nem megfelelő működése, bármely programhiba, technikai hiba bekövetkezéséért.

 

Az adatkezelés jogalapja

Az adatkezelésre a Főnix Kerámia webshopban regisztráló felhasználók önkéntes hozzájárulásával kerül sor. A regisztráció magában foglalja az azonosító adatlap kitöltését és a felhasználási feltételek (ideértve az adatkezelési rendelkezések) elfogadását is. A felhasználó a hozzájárulását a honlap szolgáltatásainak igénybevételével, a portálon való regisztrációval adja meg.
A személyes adatok kezelésére így az Avtv. 3. § (1) bekezdés a) pontja alapján, a regisztráló felhasználók önkéntes hozzájárulása alapján kerül sor.

 

Kezelt adatok

Az adatkezelő a regisztráció és a további felhasználás során rendelkezésre bocsátott alábbi adatokat kezeli: vezetéknév, keresztnév, e-mail cím, számlázási és szállítási cím, telefonszám. A megadott adatokat Felhasználó a rendszerbe bejelentkezve bármikor módosíthatja. Feltételezzük, hogy a regisztrálók betöltötték 13. életévüket.
A honlap használata során az adatkezelő rögzíti a felhasználó IP címét, a honlap meglátogatásának kezdő és befejező időpontját, a böngésző és az operációs rendszer típusát. Ezen adatok naplózását a rendszer folyamatosan végzi, de nem kapcsolja össze a regisztráció során vagy a felhasználás során megadott adatokkal. Az így nyert adatokhoz csak az adatkezelő fér hozzá.
A honlap nem regisztrált látogatóinak számítógépét a rendszer egy ún. cookie-val azonosítja. A cookie (süti) a látogató szokásainak rögzítésére alkalmas. Ezen látogatók személyes adatainak kezelésére nem kerül sor.

 

Az adatkezelés célja

Az Eladó a birtokába jutott adatokat elektronikus rendszerében tárolja, bizalmasan kezeli és kizárólag a rendelések teljesítéséhez, hírlevél küldéshez és átfogó statisztikai adatok készítéséhez használja fel. Harmadik félnek nem adja tovább. Kivételt képez az Eladó azon szerződéses partnere (futárszolgálat) mely segítségével Eladó a leadott megrendelést teljesíti, továbbá amennyiben ezt törvény vagy a hatóság kötelezővé teszi.

 

Adatbiztonság

Az adatkezelő minden szükséges lépést megtesz, hogy biztosítsa a felhasználók által megadott személyes adatok biztonságát mind a hálózati kommunikáció során, mind az adatok tárolása, őrzése során. Tárhelyszolgáltatónk (Shopify - www.shopify.com) SSL tanúsítvánnyal rendelkezik, mely használatával magasabb fokú adatvédelem és biztonság érhető el, mint a titkosítatlan webes kapcsolatokkal.

 

Az adatvédelmi nyilatkozat egyoldalú módosításának lehetősége

Az adatkezelő fenntartja a jogot, hogy jelen adatvédelmi nyilatkozatot egyoldalúan módosítsa.
Jelen adatvédelmi nyilatkozat 2017. április 9-én lépett hatályba.
Adatkezeléssel kapcsolatos kérdéseket az info@fonix-keramia.hu címen várjuk.

Reméljük, hogy kellemesen tölti idejét webáruházunkban.